Constructeur de Bijoux anno 1964

Porcupine

magnesium

Op de wereld een van de meest voorkomende metalen. Ik werk er sinds 2001 mee, eerst als oeven materiaal maar op verzoek ben ik er mijn ontwerpen mee gaan uitvoeren. Het is licht en sterk en absoluut niet giftig, maar het kan niet gesoldeerd dus veel ontwerpen zijn op vering gebaseerd en onlangs ontdekte ik hoe het te klinken en te coaten!

silver

Zilver is een prettig te bewerken metaal, meestal eerste gehalte (925) of 100% zilver. Het kan harder gemaakt door bewerken zoals krachtig walsen zonder tussendoor gloeien. Het word dan veerkrachtig en dat belangrijk voor mijn ontwerpen, ik laat de productie hiervan over aan de gerenommeerde Amsterdamse Firma Drijfhout waar ik al vanaf 1965 kom.

meer

3D print

Mijn eerste pogingen om in 3d te werken was met de appel IIE begin jaren 80 en te hoog gegrepen, maar na een paar decennia geduld (omstreeks 2000) is deze techniek ver genoeg ontwikkeld om toe te passen. Meestal in RVS en soms verguld?, ook gebruik ik wel gesinterd abs ofwel plastic.

Meer

Real Facts

Ik maak al meer dan een halve eeuw sieraden. Meer dan 20 kilo ringen en 50 gram oorhangers. Als LeoMat (1974 – 1984) soldeerden Mathijs en ik bijna zesduizend 'LM3909' ic’s in knipperende sieraden. Heel wat architecten echtparen overwogen werk te kopen, 5 sieraad galerieën verkopen mijn werk. Heel wat Nederlanders (en Italianen) zagen special effects in film en theater die ik maakte. Honderden kinderen speelden met de bewegende dier modellen in Museum Naturalis te Leiden en de dierentuin van Antwerpen. En nog veel meer kinderen keken naar Pino waarvan ik er een aantal maakte, Verder 200 meter fontein bij Heerenveen, 1800 kg liturgische meubilair in de Oud Katholieke kerk te Groningen. Ook nog wat bewegende sculpturen zoals de Kantelaar bij AllesKan in Jubbinga, de 25Vlinders bij Kapper John in Delft, en de Nubier bij Spijkerman te Oldebercoop. En meer dan twee duizend mensen hebben en dragen mijn werk, op veel verschillende gelegenheden zoals openingen uitvoeringen optredens en voorstellingen.