Testimonials

customer comments

Beste Leo,
Via deze mail wilde ik je graag op de hoogte brengen van de presentatie van ‘Micro Mechano’ uit 1979 in Museum Arnhem. Hij maakt onderdeel uit van de presentatie ‘Lievelingen van Charlotte Bik’, onderdeel van de presentatie ‘Publiekslievelingen’. Charlotte Bik, directeur Art & Design ArtEZ hogeschool voor de kunsten, maakte speciaal voor Publiekslievelingen een presentatie met onze collectie. Haar vertrekpunt voor het grasduinen door de collectie van Museum Arnhem was kleur en vorm. Haar oog is gevallen op tekeningen, schilderijen, vazen en sculpturen die inmiddels tot haar persoonlijke favorieten behoren. Daarbij heeft zij ook een mooie selectie sieraden gemaakt die onderdeel vormen van de verrassende presentatie.

Anne-Karlijn van Kesteren

Conservator Sieraden CODA Arnhem

Dear Leo Cahn,
I must say I am a big fan of your art. 
I have bought the first item 
which has signature of you in the gallery in Delft. 
Unfortunately it has been closed. 
And today, I have bought the ring 'screwed' 
which is very refined yet very engineering-design. 
I purchased it in the gallery in Eindhoven, Cecile van Eeden. 
I admire the machinery aesthetic of your work 
which blends technique and beauty. 
It looks as it comes from another galaxy. 
I am in profession an architect and a researcher in TU Delft. 
I wanted to pass my admire to your work with this e-mail.

Esra Bektas

Hallo Leo,
André en ik hebben genoten van ons bezoek aan jouw atelier. Wat was er een boel te zien. Ik ben heel blij met het mooie object-sieraad.
Is mijn kunstwerk jullie ook bevallen?
Een vraagje: is het jou gelukt om de porcupine te onderscheppen, die naar de galerie in Kampen is gegaan? Een kleiner exemplaar, voor om de pink, dat Marian Bijlenga heeft, paste ook goed.
Vriendelijke groet, Astrid

Astrid Mejer

Artist sGravenhage Holland


Mieke Meier 2020

    De Waaiering is een ontwerp van Leo Cahn (1951) en bestaat uit zwanenveren die door vingerbuiging opengaan. Mieke Meijer: "Ik vind de ontwerpen van Leo prachtig omdat ze zo leesbaar zijn. Constructeur de bijoux noemt hij zichzelf terecht. Leo experimenteert altijd, in alle vormen en technieken. Van het zeer lichtgewicht materiaal magnesium maakt hij prachtige vernuftige constructies in de vorm van armbanden, colliers en vele verschillende ringen. We hebben eenzelfde interesse in constructie maar de schaal waarop we werken is totaal verschillend. De Waaiering is daarnaast een mooi voorbeeld van (low-tech) interaction design: het object reageert op haar gebruiker.

meer waaiers!

article Avenue 1979

Dick Hillenius (Amsterdam, 1927 – 1987)  was bioloog, afgestudeerd op kameleons. Hij was geruime tijd conservator reptielen en amfibieën aan het Zoölogisch Museum van de Universiteit van Amsterdam.

meer LeoMat!